متخصص ایمپلنت کیست؟ بهترین متخصص ایمپلنت چه ویژگیای باید داشته باشد؟ چرا باید به متخصص ایمپلنت مراجعه کنیم؟ اینها سئوالاتی است که ذهن داوطلبان ایمپلنت رو به خود مشغول میکند.
درصورتیکه پوسیدگی دندان، بیماری لثه یا آسیب شدید باعث از دست دادن یک یا چند عدد از دندانها شود باید به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید تا بتوانید برای بهبود وضعیت صحبت کردن، غذا خوردن و ظاهر لبخند خود با انجام ایمپلنت یا کاشت دندان مصنوعی، سلامت دهان خود را احیا کنید. با توجه به اینکه ایمپلنت دندان روش حساسی محسوب میشود، بهتر است تحت نظر دندانپزشک متخصص ایمپلنت دندان انجام شود. آیا هر دندانپزشکی میتواند به جای متخصص ایمپلنت، کاشت دندان انجام دهد؟
در پاسخ باید گفت که اگرچه دندانپزشکانی که دوره آموزشی عمومی دندانپزشکی را به مدت 6 سال گذراندهاند میتوانند ایمپلنت دندان را انجام دهند. اما متخصص ایمپلنت دندان کسی است که علاوهبر دندانپزشکی عمومی چندین سال تحصیلات تخصصی در زمینه جراحی دندان بهخصوص کاشت دندان نیز گذرانده است. بههمیندلیل دارای گواهی بورد تخصصی در رشته ایمپلنتولوژی تخصصی دندان است. اما چرا باید به متخصص ایمپلنت مراجعه کنیم؟
چرا باید به متخصص ایمپلنت مراجعه کرد؟
جراحی ایمپلنت دندان شامل جایگزین کردن ریشه دندان با پایههای فلزی و پیچمانند بهمنظور قرار دادن دندانهای مصنوعی بهجای دندانهای ازدسترفته است. این دندانهای جدید بسیار شبیه دندانهای واقعی هستند. معمولا پس از جراحی استخوان فک، تیتانیوم موجود در ایمپلنت با استخوان فک عجین میشود. این بدان معناست که ایمپلنتهای شما مانند پروتزهای ثابت نمیلغزند، صدا ایجاد نمیکنند یا باعث آسیب استخوانی نمیشوند.
نحوه انجام جراحی به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. بنابراین، جراحی ایمپلنت دندان میتواند روندی بسیار پیچیده باشد و یک متخصص ایمپلنت دندان بهترین فرد برای انجام آن است زیرا تجربه و تبحر متخصص ایمپلنت بسیار زیاد است.
چه متخصصانی کاشت ایمپلنت انجام میدهند؟
جراحی ایمپلنت فرآیند پیچیدهای است که توسط پریودنتیستها (متخصصان بیماریها و مسائل مربوط به لثه و جراحی) و جراحان فک و دهان صورت میگیرد و پروتز آن توسط پروستودنتیستها (متخصصان طراحی، ساخت دندان و اصلاح شکل آن) و ایمپلنتولوژیستها (متخصصان ایمپلنت و پروتز دندان) انجام میشود. بنابراین نهایتا باید به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید که گواهینامه مربوط به گذراندن دورههای جراحی بیهوشی و نحوه کاشت ایمپلنت را داشته باشد. در ادامه بررسی میکنیم که ویژگیهای بهترین متخصص ایمپلنت چیست؟
بیشتر بخوانید:عصب کشی دندان
ویژگیهای بهترین متخصص ایمپلنت دندان چیست؟
داشتن تجربه کافی در تمامی مشاغل به ویژه دندانپزشک از اهمیت بالایی برخوردار است. مطمئنا سالها کار و پرداختن به درمانهای متعدد، تجربه دندانپزشک متخصص ایمپلنت دندان را افزایش میدهد و منجر به تصمیمگیری درست در شرایط پیچیده میشود. بنابراین، تفاوت بسیار زیادی بین دندانپزشکی که سالانه ده ایمپلنت دندان و دندانپزشکی که صدها مورد نصب میکند وجود دارد. پس فراموش نکنید بهتر است برای ایمپلنت دندان به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید.
اصولا یک متخصص ایمپلنت دندان متبحر و باتجربه، زمان کافی برای بیمار اختصاص میدهد. تا روند درمان را به طور واضح برای او توضیح دهد. همچنین او را از تمام معایب و مزایای ایمپلنت دندان آگاه میکند.
یک متخصص ایمپلنت به موارد زیر توجه می کند:
- بررسی سابقه پزشکی بیمار و احتمال ابتلا به بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشار خون بالا و مشکلات قلبی و عروقی
- مشاهده رادیوگرافی و عکس مناسب از دندانها پیش از انجام ایمپلنت
- غربالگری سرطان دهان، معاینه عمومی لثه و استخوان فک
- بررسی عملکرد مفصل گیجگاهی-فکی بیمار
- تناسب استخوان از نظر اندازه، شکل و تراکم و تناسب بافت لثه در موقعیت ایمپلنت
- انجام مرحلهبهمرحله کاشت دندان با بهترین کیفیت و با حداقل عوارض جانبی
- پیگیری وضعیت بیمار تا چندین ماه بعد از انجام ایمپلنت دندان
تاثیر مراجعه به متخصص ایمپلنت در موفقآمیز بودن ایمپلنت دندان چقدر است؟
یکی از دلایل تاکید برای مراجعه به متخصص ایمپلنت دندان، وجود تجهیزات لازم و به روز در مطب است. این مسئله تاثیر زیادی روی موفقآمیز بودن این روش دارد. تجهیزاتی که متخصص ایمپلنت باید داشته باشد:
- دستگاه تصویربرداری با اشعه ایکس. اگرچه گرفتن یک تصویر اشعه ایکس از دندانها و ریشههای دندانی فقط 4 ثانیه طول میکشد. اما وجود آن جراحی ایمپلنت دندان را برای سریعتر متخصص ایمپلنت ، قابل اعتمادتر و قابل پیشبینی تر میکند.
- سیستمهای کَت اسکن. این فناوری امکان ایجاد تصاویر سهبعدی از استخوان فک، برای اطمینان از یک برنامه درمانی مناسب برای متخصص ایمپلنت فراهم میکند.
- دستگاه سانتریفوژ برای تولید پلاسمای غنی از پلاکت. تزریق پلاکتهای خون بیمار بعد از پایان جراحی فک و کاشت پایه فلزی، کمک زیادی به تسریع روند بهبودی استخوان فک برای انجام مراحل بعدی کاشت دندان یعنی نصب روکش مصنوعی میکند.
- دستگاههای تخلیص فاکتورهای رشد. تزریق فاکتورهای رشد برای افزایش و تسریع کیفیت روند بهبودی بعد از جراحی لازم است.
نکته قابل توجه دیگر این است که اگر در طول درمان ایمپلنت دندان شرایط پیچیدهای ایجاد شود. یا به درمانهای دیگری مانند پیوند استخوان، پیوند بافت نرم یا جراحی لیفت سینوس نیاز باشد. متخصص ایمپلنت دندان برای انجام این نوع جراحیها دانش و تجربه کافی را دارد.
معیارهای انتخاب متخصص ایمپلنت دندان کدام است؟
توصیه میکنیم هنگام مراجعه به متخصص ایمپلنت حتما به نکات زیر توجه کنید:
- دانشگاه محل تحصیل متخصص ایمپلنت دندان برای کسب گواهینامه تخصصی
- میزان تجربه متخصص ایمپلنت. کاشت دندان از آن تکنیکهایی است که علاوهبر دانش به تجربه کافی نیز نیاز دارد.
- میزان اهمیتی که متخصص ایمپلنت دندان برای بیماران قائل است. در اصل متخصص ایمپلنت دندان نباید خیلی مشتاق باشد که از این روش برای رفع همه مشکلات استفاده کند. ازآنجاییکه ایمپلنتها دارای برخی خطرات هستند. متخصص ایمپلنت باید قبل از هرگونه اقدامی برای انجام جراحی ایمپلنت، گزینههای دیگر برای بهبود لثه و اصلاح دندانهای طبیعی را امتحان کنند. درصورتیکه موثر واقع نشدند، روش گرانقیمتی مانند کاشت دندان باید انجام شود.
- احساس راحتی با متخصص ایمپلنت دندان. از آنجاییکه برای کاشت دندان باید چندین جلسه به مطب مراجعه کنید. توصیه میکنیم به کلینیکی مراجعه کنید که بتوانید با متخصص ایمپلنت و کارکنان خود احساس راحتی کنید تا بتوانید آزادانه در مورد روند درمان خود سوال بپرسید و استرس خود را کاهش دهید.
ایمپلنت دندان نوعی سرمایهگذاری برای حفظ سلامت دهان و دندانها محسوب میشود. اگرچه مانند هر نوع جراحی دیگر ممکن است با عوارضی جانبی ویژهای همراه باشد. اما مراجعه به متخصص ایمپلنت دندان میتواند از هر نظر روند درمان را تخصصی و تسهیل کند.
این اطمینان را به شما میدهیم که کادر حرفهای و متخصصان باتجربه شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک میتواند رضایت شما را به بهترین وجه ممکن جلب کند. بنابراین شما می توانید از طریق مشاوره آنلاین و رایگان میخک و همچنین طرح پرداخت اقساطی میخک به بهبود سلامت دهان و دندان خود کمک کنید.